آب‌ها تازه داشت از آسیاب می‌افتاد که دوباره بلوای مسمومیت‌های سریالی در سال نو شروع شد. 14 فروردین، اولین روز سال تحصیلی در سال جدید بود و آخرین روز کاری یوسف نوری، وزیر مستعفی آموزش و پرورش. سایت‌های خبری از ماجرای استعفای نوری گرم بودند که دوباره موضوع مسمومیت‌های سریالی در مدارس دخترانه داغ شد.

مسمومیت بیش از 360 دانش‌آموز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق، بعد از اینکه کانال تلگرامی «مردم ارومیه» ظهر 14 فروردین از انتقال پنج دانش‌آموز مدرسه «22 بهمن» در بخش محمدیار در شهرستان نقده به بیمارستان خبر داد، یک منبع مطلع در وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با «شبکه شرق» خبر را تأیید کرد. دانش‌آموزان مسموم‌شده این مدرسه به بیمارستان «امام» شهرستان نقده منتقل شدند و دوباره رشته نگرانی‌ها از سر گرفته شد.فردای آن روز خبرگزاری فارس در گزارشی کوتاه و به نقل از مختار نعمتی، رئیس آموزش و پرورش نقده، جزئیات بیشتری مطرح کرد.

اینکه به گفته دانش‌آموزان بوی نامطبوعی مانند سوختن لاستیک در مدرسه دخترانه ایجاد شده است که بعد از متوجه‌شدن این بو آنها دچار حالت تهوع و سردرد و شکم‌درد شده‌اند. بعد از این جریان مسئولان مدرسه با مراکز درمانی تماس می‌گیرند و آمبولانس برای انتقال دانش‌آموزان به مدرسه اعزام می‌شود. بعد از اعزام دانش‌آموزان، تمهیدات و مراقب‌های لازم از دانش‌آموزان انجام و بعد از مساعدشدن حال آنان، از بیمارستان مرخص می‌شوند.15 فروردین اما قرعه به نام دانش‌آموزان تبریزی افتاد. ایرنا به نقل از اصغر جعفری، رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی آذربایجان شرقی از مسمومیت ۲۰ دانش‌آموز مدرسه دخترانه در شهرک باغمیشه تبریز خبر داد و نوشت که این دختران به دلیل مسمومیت به بیمارستان سینای این شهر منتقل شدند. علائم این دانش‌آموزان هم تقریبا مشابه موارد قبلی تنگی نفس اعلام شد و بعد از رسیدگی به حالت طبیعی برگشت.

16 فروردین خبر مسمومیت 3۵ دانش‌آموز در مراغه و ۶۰ دانش‌آموز در عجب‌شیر یعنی 95 دانش‌آموز از طریق رسانه‌های محلی انتشار یافت. این‌بار هم اصغر جعفری، رئیس اورژانس آذربایجان شرقی، اعلام کرد که حال عمومی این دانش‌آموزان خوب است و البته او نیز هم‌عقیده با وزیر مستعفی آموزش و پرورش علائم دانش‌آموزان را ناشی از «اثرات تلقینی موجود» خواند و گفت: «براساس گزارشات پزشکی هیچ علائمی مبنی بر مسمومیت ناشی از یک ماده خاص در این دانش‌آموزان دیده نشده است». مسمومیت دانش‌آموزان در سال گذشته از شهر قم شروع شد و این روند در سال جدید هم ادامه پیدا کرد. 16 بهمن در خبرها اعلام شد که هفت دانش‌آموز در مدرسه دخترانه سلامت در خیابان ۱۹ دی قم دچار مسمومیت شده‌اند. وز گذشته (19 فروردین) هم مدیر کل امنیتی و انتظامی استانداری اردبیل از مسمومیت دانش‌آموزان دختر در تعدادی از مدارس اردبیل خبر داد: «در تعدادی از مدارس دخترانه اردبیل،‌ دانش‌آموزان با استشمام بوی نامطبوع، احساس سوزش در گلو و سستی مواجه شدند که بلافاصله پس از این اتفاق،‌ همه دانش‌آموزانی که احساس مسمومیت داشتند، توسط عوامل اورژانس به مراکز درمانی منتقل شدند. عمده این مسمومیت‌ها در دو مدرسه خلبان ذاکر و معراج رخ داده، در تعدادی از مدارس نیز به‌صورت جزئی این اتفاق رخ داده که تا به این لحظه، ۱۷۵ دانش‌آموز در این حادثه دچار مسمومیت شده‌اند.

مسئولان می‌گفتند ماجرا جدی نیست، بیشتر این حالت‌های ناآرامی به دلیل استرس و جو روانی موجود است، اما خانواده‌ها به این حرف‌ها راضی نمی‌‎شدند و نگرانی‌هایشان شعله‌ور می‌شد. برای همین تعدادی از خانواده‌ها در مقابل بعضی از مدارس اردبیل تجمع کردند و در خبرهای غیررسمی اعلام شد که مدارس ‌معراج، سما، آسیه، خلبان ذاکر، شاهد و زینبیه در این شهر مورد حمله قرار گرفته‌اند. در همین روز آتش مسمومیت دانش‌آموزان در دو شهر استان خوزستان هم شعله‌ور شد؛ اهواز و هفتکل. خبری که حبیب حی‌بر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، درباره آن گفت: «گزارش‌هایی از مسمومیت دانش‌آموزان در دو مدرسه دخترانه در شهرستان‌های اهواز و هفتکل داشتیم. تعدادی از دانش‌آموزان به صورت سرپایی مداوا شده و تعدادی نیز تحت نظر و در حال مداوا هستند». او هم گفت که موارد حادی در مسمومیت این دانش‌آموزها گزارش نشده است. مازیار مولایی، رئیس شبکه بهداشت هفتکل تعداد دانش‌آموزانی را که به مرکز درمانی مراجعه کرده بودند، ۶۰ نفر اعلام کرد.وضعیت دانش‌آموزان و جو روانی مدارس در دیواندره هم خوب نبود. تصاویری در شبکه‌های اجتماعی از وضعیت مدارس منتشر شد. خبرگزاری ایلنا هم گزارشی درباره مسمومیت تعدادی دانش‌آموز در مدارس ارومیه منتشر کرد و نوشت که از تعداد دانش‌آموزان مسموم‌شده اطلاعی در دست نیست

اردیبهشت؛ اعلام نظر کمیته

مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان در سال جدید در حالی ادامه داد که روز جمعه، 18 فروردین حمیدرضا کاظمی، رئیس کمیته ویژه حقیقت‌یاب علل مسمومیت دانش‌آموزان در مجلس، به ایسنا خبر داد که اولین جلسه کمیته در سال جدید با حضور دستگاه‌های مرتبط برگزار شد و در صورت جمع‌بندی نهایی، گزارش کمیته درباره علل مسمومیت دانش‌آموزان تا اردیبهشت‌ماه به صحن مجلس خواهد رفت. کمیته‌ای که سال گذشته در پی حمله به مدارس سراسر کشور و البته با تأخیر و تعلل مسئولان تشکیل شد و آن‌طورکه کاظمی گفته این کمیته تاکنون دو جلسه در سال گذشته با دستگاه‌های مرتبط امنیتی، حوزه سلامت و سایر دستگاه‌ها برگزار کرده و گزارشی هم از دستگاه‌ها و اقداماتی که انجام داده‌اند دریافت کرده است. در سال جدید نیز در روز دوشنبه هفته‌ای که گذشت اولین جلسه کمیته با حضور همه دستگاه‌های مرتبط برگزار شده است.

او گفت: «براساس گزارشات دریافتی، تعدادی از افرادی که اقداماتی انجام داده بودند، دستگیر شدند و در حال بازجویی هستند. اکنون بنا شده در دو هفته آتی کارگروه باز هم جلسه تشکیل دهد و اگر با گزارشات دریافتی به نتیجه نهایی رسیدیم، گزارش نهایی در این موضوع را جهت ارائه به صحن مجلس آماده کنیم». کاظمی پیش‌بینی کرده بود که تا اردیبهشت گزارش نهایی کمیته پیرامون مسمومیت دانش‌آموزان به صحن مجلس برود. خبر دستگیری عوامل مؤثر در مسمومیت مدارس که کاظمی عنوان کرده بود، به اسفند سال گذشته باز می‌گردد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha